Борислав Гуцанов е роден  във Варна. Завършва паралелка с физика

...
Борислав Гуцанов е роден  във Варна. Завършва паралелка с физика
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: При управление на БСП Варна ще стане стратегически фактор за икономиката

Борислав Гуцанов е роден  във Варна. Завършва паралелка с физика в Математическата гимназия в града, а по-късно – ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров “ със компетентност „ Корабоводене на гражданския флот “ и Военна академията „ Г.С. Раковски “ със компетентност „ Стратегическо управление на сигурността и защитата “, а от 2021 г е и присъдена научна степен „ лекар “ по военнополитически проблеми на сигурността.

Дълги години работи в корабния бизнес. Бил е общински консултант от Българска социалистическа партия, два мандата – ръководител на Общинския съвет във Варна. Председател на Българска социалистическа партия във Варна, член на Изпълнителното бюро на социалистическата партия. Народен представител в 42-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Председател е на комисията по превоз и известия и член на комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

– Г-н Гуцанов, интересуват ли се българите от четвъртите парламентарни избори за по-малко от година в навечерието на зимата, в която не знаят ще имат ли отопление, осветяване и пари за самун?

Няма две отзиви по въпроса, че хората се умориха от избори. Всички се уморихме. Но тъкмо, с цел да сме всички по-сигурни и спокойни през зимата, която наближава, се надявам българите да се стимулират и активизират и да гласоподават на 2 октомври. Защото е значимо Народното събрание да проработи бързо и бързо да бъде излъчено постоянно държавно управление. Това са двете наложителни условия, с цел да могат да се одобряват работещи ограничения за отбрана на семействата – заледяване на цените на енергоизточниците, удължавне на ограниченията за бизнеса, разширение обсега на обществените паките и прочие И няма да е нескромно, в случай че кажа, че най-сигурният съдружник на българските жители сме ние – „ Българска социалистическа партия за България “.

– Всички политически партии споделят това по време на акция, само че жителите като че ли все по-трудно имат вяра на предизборни обещания?

И това е значително истина, само че за нас от Българска социалистическа партия тази акция, макар умората,  която кометирахме доскоро, тази акция е най-лесната. По простата причина, че не ни се постанова да обещаваме, тъй като за 7 месеца, в които бяхме част от съдружното ръководство на страната, ние имаме изпълнени задължения към всички жители. Младите фамилии към този момент усещат резултата от безплатните детски градини /каквито за последно са били през 1989 г/ и  измененията в подоходното облагане, което оставя в бюджета на всяко семейство с две деца по 100 лева повече всеки месец.

Нашите родители – най-възрастните българи, също поемат разноските си малко по-спокойни. Само за 7 месеца ние успяхме да вдигнем пенсиите със приблизително 167 лв. при 162 лв. за 12-те години ръководство на ГЕРБ.

Бизнесът съумя да се запази и даже да набере скорост – също с помощта на нашето отговорно държание в бранш „ Икономика и промишленост “, който управлявахме в границите на съдружното държавно управление.

Да не забравяме и, че ние инициирахме налагането на мораториум на тока, вследствие на което сметките останаха посилни за хората предходната зима. Успешно приехме и доплащанията към бизнеса за енергоизточници, които се постановиха поради задълбочаването на енергийната рецесия и инфлацията. За първи път изведохме страната отпред на европейската ранглиста за растеж на стопанската система. Всички обществени заплащания, за които приказвам, станаха вероятни с помощта на положителното ръководство на стопанската система.

– На нея ли разчитате и новите управнически задължения, които поемате пред жителите през днешния ден?

Точно по този начин. Няма по-солидна основа от работещата стопанска система. Тя е гарантът за претовареност, за високи приходи, за обществени заплащания, за развиване. Затова Българска социалистическа партия ще е мотор на всяко решение, което ще даде независимост и мощност на бизнеса, а той по най-естествен път, без напрежението от политически напън, рекет и прочие, ще работи и ще обезпечава средства в хазната, които ще подсигуряват обществените политики. Именно на тази база ние сме разчели продължаването на политиките си по отношение на другите възрастови и обществени групи българи. Младите хора още веднъж са във фокуса на нашето внимание. Те са тези, които ще изведат страната от демографската злополука, която не успяхме да избегнем. Имаме стабилен пакет за противопоставяне на демографската рецесия.

Планираме еднократната помощ при раждане на първо дете  да бъде 500 лева, при второ – 1000 лева, при трето – 1500 лева, а за всяко последващо – по 200 лева Еднократното заплащане за раждане на дете за майките-студентки да скочи от 2800 лева на 6500 лева Ангажираме се страната да покрива всички процедури за двойките с репродуктивни проблеми.

В идващия парламент „ Коалиция за България “ е подготвена с ограниченията за нулев налог върху приходите от трудови действия на българите до 26-годишна възраст. За всички възпитаници от 1 до 4 клас родителите предвиждаме еднократна помощ от 350 лева преди началото на всяка нова образователна година. Ще продължим да настояваме учебниците от 1 до 12 клас да са безвъзмездни за всички възпитаници, както и медикаментите за децата до 14-годишна възраст.

– Като варненец-шеф на Националния предизорен щаб на Българска социалистическа партия успяхте ли да намерите на Варна особено място в управническата стратегия на левицата за идващия мандат?

Варна е в сърцето ми. Въпреки националните ми задължения, аз съм тук, измежду хората. Говоря с тях. Допитвам се до тях. Вслушвам се в тях. И праволинейно последвам убеждението си, че Варна има капацитета да бъде стопански колос от европейски мащаб, и работя ежедневно това да се случи. Като ръководител на парламентарната Комисия по превози известия организирах срещи с двама евентуални вложители с една от най-големите компании в света, профилирана в строителство на пристанищни терминали, брегоукрепителни уреди, изкуствени острови и в драгажните действия – „ Jan De Nul “, със седалище в Белгия и най-голямата държавна строителна инженерна корпорация – китайската China Construction Third Engineering. Твърдя отговорно, че инвеститорският интерес към построяването на новото товарно пристанище в региона под кв. „ Максуда “ във Варна е сериозен. Нямам подозрение, че точно това е планът, който е необходим на Варна, с цел да се трансформира града ни в сериозен стопански фактор в региона на Черно море.

Изграждането на интермодалния терминал във Варна ще трансформира града ни в стопански колос и главен фактор на международната транспортна карта. Заедно с втори мост като част от коридора Север – Юг, който да свърже Истанбул, Бургас, Варна и Констанца, новата индустриална зона, която при ръководство на Българска социалистическа партия обезпечено ще бъде построена, Варна ще бъде освен водещо пристанище в транспортния кулоар сред Далечния изток и Западна Европа, а стратегически фактор в Европейската стопанска система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР